Dobble je společenská desková hra, která nadchne děti i rodiče

Většina z vás už ji nejspíš zná, ale pokud se k vám tento herní fenomén ještě nedostal, doporučujeme si náš článek přečíst až do konce. Máme na mysli společenskou hru Dobble, která rozvíjí především soustředěnost a rychlé myšlení a musíme potvrdit, že dokáže zabavit každého na opravdu dlouhou dobu. 

Jaký je smysl hry Dobble? 

Hrací balíček hry Dobble obsahuje 55 kulatých karet a na každé z nich je vyobrazeno osm různých symbolů. Tyto symboly mají na různých kartách jinou velikost, přičemž každé dvě karty mají jeden z obrázků stejný. Základním principem hry je co nejrychleji shodný obrázek najít a hlavní roli zde hraje právě rychlost a postřeh, což je vždy zdrojem nekončící zábavy. 

Proč si pořídit hru Dobble? 

Máte rádi napětí, soutěžení a současně se rádi u hry smějete a trénujete postřeh? Pokud ano, je Dobble hra, která vám nesmí chybět. Je výborná na soustředění a rozvoj myšlení, takže ji využijí nejen děti, ale zajímavé je, že stejně baví také dospěláky. I když je totiž prý určena pro děti od 6 let, často se s ní zabaví i rodiče nebo party kamarádů a naopak i mladší děti vám velmi rychle při hře ukážou, že mají kolikrát výborný postřeh a dokonce větší, než jejich rodiče. To už zní jako výzva ke hře, co myslíte? 

Co jste možná o hře Dobble nevěděli 

Věděli jste, že tato oblíbená hra byla poprvé vydána ve Francii v roce 2009 a následně v roce 2011 pod hlavičkou společnosti Blue Orange Games ve Velké Británii a Severní Americe? V roce 2015 pak získala práva na Dobble a Spot It! francouzská společnost Asmodee. Hra se v Evropě prodává jako Dobble, ve Spojených státech ji ale znají pod názvem Spot It!. Název je slovní hříčkou se slovem „double“. O její kvalitě svědčí i to, že se v letech 2018 a 2019 jednalo o vůbec nejprodávanější hru Spojeného království. 

/* /*