Podle čeho vybírat vánoční dárky pro nejmenší děti?

Děti jsou naše radost, a proto je chceme vždy potěšit. Každé dítě miluje dárky a období, ke kterému nejvíce patří, jsou jednoznačně Vánoce. Ale jak a podle čeho dárky pro nejmenší dětičky vlastně vybrat? Poradíme vám!

Myslete hlavně na kvalitu a bezpečnost 

Nejen pro nejmenší děti, ale pro všechny, je při výběru zásadní myslet na kvalitu a bezpečnost.  U menších dětí hrozí například vdechnutí malých dílků hraček, proto vybírejte hračky i s ohledem na věk a od ověřených a kvalitních výrobců. I když určitě vypadá krásně vánoční stromeček obsypaný dárky, není nutné mít dárků spoustu, bohatě stačí méně, ale hlavně kvalitních a bezpečných.

mimivánoce

Zohledněte věk dítěte

I když je kolikrát těžké odolat a nekoupit dětem všem, volte hračky podle věku děťátka.Pro nejmenší děti jsou ideální hračky didaktické a motorické, chrastítka, kousátka, leporela a dětské knihy. Hezkým dárkem může být hrací deka, dětská hrazdička nebo kolotoč do postýlky. Dalším skvělým tipem na vánoční dárek by mohlo být například odrážedlo nebo závěsná hračka na kočárek. 

Vybírejte podle pohlaví děťátka

Aktivity, které děti upřednostňují souvisí s jejich pohlavím. I když se najdou výjimky, už několikaměsíční děti mají  ve výběru jasno. Podle studie Londýnské Univerzity už v 9 měsících děti upřednostňují určitý typ hraček. Takže i když se to možná u nejmenších dětí nezdá, přihlédněte k druhu hraček i jejich barvám podle pohlaví dítěte.

Pozorujte, jaké má dítě zájmy 

Jaké je vaše děťátko osobnost a jaké jsou jeho zájmy? Co dělá, když zrovna nespí, nejí nebo nezlobí? Zajímají ho spíše zvukové efekty, blýskavé podněty nebo rádo obrací listy v dětské knize? Objevte zájem dítěte a získáte inspiraci na vánoční dárek.

vánoce2mimi

Nestresujte se s výběrem vánočního dárku

Sice se to jednoduše říká a hůře praktikuje, ale opravdu se pokuste omezit předvánoční stres spojený s nákupem dárků. I když chcete dát dětem to nejlepší, hlavní je si uvědomit, že Vánoce jsou hlavně o společně strávených chvílích s rodinou a ne o množství dárků pod vánočním stromečkem. Jestli si s výběrem nevíte rady, stačí si v našem e-shopu vybrat dárky podle šikovně zvolených kategorií a máte jistotu, že jste našli vhodný dárek. 

Užijte si krásný a jedinečný předvánoční čas.

Vaše Hračkovna.

 

/* /*