Elektronická stavebnice naučí děti základy fyziky

Děti rostou jako z vody. A čím jsou starší, tím jsou zvídavější. Je třeba motivovat je k získání nových dovedností, podporovat jejich naučené schopnosti a neomezovat potenciál, který v nich dřímá. Děti se nejlépe učí hrou. A je pravdou, že si hrají pořád. Je tedy na rodičích, aby jim poskytli kvalitní zábavu, ideálně se vzdělávacím podtextem. K takovým účelům skvěle poslouží elektronické hračky.

Když navštívíte dětský pokoj, mnohdy zjistíte, že se většina hraček jen tak povaluje po zemi bez povšimnutí. Jedna panenka je odhozená v rohu, druhá leží na komodě, papíry jsou rozházené pod stolem, auta dokonce po celém domě. Děti si s ničím nevyhrají moc dlouho. Ale proč tomu tak je? Protože jsou hračky příliš jednoduché nebo snad okoukané?

Motivace dětí a jejich rozvoj

Děti potřebují nové podněty, aby duševně rostly. Jedině tak se z nich mohou stát lidé, kteří budou pro něco zapálení a kteří budou hledat cesty, jak dojít k cíli. Vhodnou hračkou je třeba lego nebo jiné stavebnice, plastelíny a drobné počítače. V podstatě jde o typy hraček, které dítě přimějí přemýšlet a hledat způsoby použití.

Stavebnice, které naučí základy fyziky

Ukázkovým příkladem kvalitní zábavy jsou elektronické stavebnice pro děti. Ty totiž zaručí hodiny a hodiny her. Nejedná se však o klasickou hru s postavičkami ani o stolní hru. Díky elektronické stavebnici děti proniknou do světa fyziky a jejích zákonů. Po přečtení návodu dochází na sestavování elektrických obvodů, zapojování součástek a děti se v praxi naučí základy fyziky metodou pokus–omyl. A to je nedocenitelná zkušenost.

voltik3

Kluci milují různé blikačky, sirény, poplašná zařízení a zámky k otevírání. Mohlo by se tedy zdát, že je tento typ hraček pouze chlapeckou záležitostí. I malé slečny však velmi rády objevují, co se stane, pokud správně zapojí ne úplně jednoduchý obvod. Jde tedy o unisex hračku.

Elektronické hračky podle věku

Jako dárek k Vánocům nebo k narozeninám je ideální kterákoliv níže uvedená elektronická stavebnice. Liší se doporučeným věkem a možnostmi.

  • Voltík II. S touto stavebnicí si vyhrají děti starší 10 let. Zapojování okruhů se provádí dle návodu nebo vlastní fantazie.
  • Voltík III. Tato stavebnice je určena starším dětem, konkrétně od 12 let. Je složitější než její předchůdkyně. Poučí děti o tom, co je to dvojková soustava, a ukáže jim, jak pracovat se světlem.
  • Tajemství elektroniky 500 experimentů Stavebnice je vhodná i pro menší školáky. Hře porozumí děti již ve věku 6 let. Je uživatelsky jednoduchá a značně obsáhlá.

tajemstvi elektroniky 500 experimentu

Stavebnice baví malé děti i rodiče

Elektronické stavebnice jsou oblíbené u všech věkových kategorií, a to bez rozdílu pohlaví. Vyhrají si s nimi jak děti, tak jejich rodiče. Třeba z vašeho potomka vyroste lodní inženýr nebo jednou vynalezne nějaký patent. A to jen díky elektronické stavebnici pro děti.

/* /*