Dopřejte dětem v létě zábavu i maximální pozornost

Léto je nejoblíbenějším obdobím v roce a jistě se shodneme, že ho milují hlavně děti. Krásné počasí je ještě více umocněné dny volna, možností dovádění ve vodě, zábavou dochucenou sladkou zmrzlinou a to vše mají děti maximálně rády. Léto je prostě jedinečné a hraní je v tuto dobu na denním pořádku. Ovšem i zábava má své hranice a ty bychom měli my jako rodiče důkladně střežit.

Návrh bez názvu

Jak nejlépe zabavit děti v létě?

Veškerá zábava poslední doby se v dětských představách bohužel zakotvila pouze v displeji mobilního telefonu. My rodiče máme v tomto směru těžší roli, protože se je od mobilu snažíme všemožně odradit a bohužel ne vždy se nám to daří. Ale právě léto nám nabízí hodně příležitostí děti zabavit i jinak a mnohem lépe. S dětmi se dá vyrazit na některé z mnoha krásných míst po České republice a vybírat se dá z tipů přímo na výlety s dětmi. A pokud zrovna nikam nemůžete a nebo nechcete vyrážet, hodně zábavy se dá užít třeba na zahradě nebo venku před domem. 

Nejlepší zábavu si děti vždy užijí ve vodě. Právě proto různé bazénky vždy vedou v žebříčku popularity. Bazénky mohou být navíc doplněny rovnou skluzavkou i hračkami. A jak si teprve děti dokáží vyhrát s nafukovacími lehátky?  Hodně smíchu a hraní se dá užít také na pískovišti, které i přes moderní dobu patří k dětmi nejvíce vyhledávaným místům. Stačí děti vybavit pořádným množstvím hraček právě na pískoviště a můžete nám věřit, že děti už se zabaví samy. 

pexels-juan-salamanca-61129

Vždy buďte maximálně opatrní 

Právě s létem ale bohužel přichází i větší množství úrazů dětí. Mezi nejčastější patří úrazy hlavy, různé odřeniny, ale i poranění způsobené elektřinou a utonutí. Proto vždy opravdu maximálně dbejte na to, abyste vaše děti vybavili vhodnými ochrannými pomůckami a připravili pro ně bezpečné prostředí pro hraní ať už budou kdekoliv. Hlavně například u bazénů a malých nafukovacích bazénků buďte opatrní. Voda je nezbytná, ale současně velice nebezpečná, proto je nutné, aby byly děti vždy pod dohledem dospělé osoby. Možná se to totiž nezdá, ale nejvíce dětských úrazů a nehod bývá právě v blízkosti domova. Myslete na to nejen v letním počasí, ať máte vždy pouze krásné vzpomínky.

Za celou Hračkovnu vám přejeme krásné, usměvavé a zábavné léto. Věříme, že díky velkému množství hraček si ho děti náramně užijí a budou na něj dlouho vzpomínat. 

 

/* /*