Jakým dárkem potěšíte děti za vysvědčení?

kids-g0f21eee62_1920

Den, kdy se rozdává dětem vysvědčení, je spojený s radostí a oslavou začátku prázdnin. Léto je oficiálně zahájeno a obvykle ještě předtím, než si naše děti začnou naplno užívat prázdnin, je chceme odměnit za celoroční školní snahu a dát jim dárek, který je potěší. Ale nabízí se otázka, co darovat. Čím je potěšit a co je vlastně vhodné dětem za vysvědčení dát?

S dárky to nepřehánějte - méně je někdy více

Je samozřejmě pochopitelné, že svým dětem byste nejraději dali vše, na co si jen pomyslí. Ale právě dle odborníků je přesně takové jednání chybné. Děti bychom měli motivovat, chválit a průběžně sledovat jejich výsledky po celý školní rok. Konec školního roku a vysvědčení je pak pouze oficiálním zakončením jejich průběžné práce. Ať už jsou tedy jejich výsledky jakékoli, určitě je zásadní děti pochválit. Pokud je vysvědčení špatné, nikdy je netrestejte, raději s nimi výsledky proberte a domluvte se, že jim pomůžete jak budete moci. Vždy se dá sehnat doučování, vysvětlit učivo, domluvit se s paní učitelkou a podobně. Jistě to vaše děti potěší a budou vědět, že se na ně nezlobíte a mají ve vás důležitou oporu.

learn-2387228_960_720

A jaký dárek udělá dětem radost?

 

Dárek za vysvědčení by neměl být drahý. I když váš syn nebo dcera bude mít perfektní výsledky, není opravdu nutné to přehánět a okamžitě dávat dárky za tisíce korun. Vždy s dětmi radost prožívejte, chvalte je a řekněte jim, jak moc jste na ně pyšní. Obecně se nedoporučuje dávat dětem peníze, ale záleží to samozřejmě na každém. Za nás stačí potěšit cenově přijatelným dárkem. A jaký to je?

Hračky - ano, opravdu je to tak. Hračka může být malá i velká, dražší i úplně levná, zabaví, naučí, a hlavně vždy potěší. Vybrat se dají hračky speciálně pro chlapce i pro děvčata a rozlišovat se dá také podle věku. Malé parádnice by například mohla potěšit sada malovátek nebo kosmetický kufřík a kluky vždy nadchne lego, různé druhy modelů aut a nesmíme zapomenout ani na hračky, se kterými si mohou hrát na opravdové akční hrdiny

Kromě hraček děti můžete vzít do cukrárny, na výlet do ZOO, do aquaparku i na dobrý oběd do restaurace. Vždy záleží na finančních možnostech každé rodiny a samozřejmě také na věku dítěte. Nic se nemá a nemusí přehánět a to platí i u dárků za vysvědčení. Děti potěšíte i maličkostí, hlavně když budou vědět, že je máte rádi a jste na ně pyšní. 

family-gba67753be_1920

/* /*