Jak zabavit děti v autě při cestě na dovolenou?

Návrh bez názvu

Určitě to znáte také. Je léto, slunce svítí a vy jste se konečně dočkali vysněné a zasloužené dovolené. Je přitom úplně jedno, jestli ji hodláte strávit v Čechách a nebo cestujete někam k moři. Dovolenou je si potřeba užít a to se vším všudy. Nejdříve je ale nutné překonat mnohdy dlouhou cestu autem na místo určení. Pro nás dospělé je to obvykle snazší, problém často nastává u cestování autem s dětmi. 

Děti nevydrží dlouho na jednom místě, jsou znuděné, otrávené a všechno se snaží přenést na nás na rodiče. Jak je ale zabavit? Je určitě rozdíl, jestli cestujete například 100 kilometrů do jižních Čech nebo autem k moři do Chorvatska. Přesto vás ale určitě bude zajímat, jak co nejlépe děti zabavit a jak strávit cestu autem na dovolenou relativně v klidu.

Chce to hlavně klid 

Postupně doléhá únava nejen na vás, ale samozřejmě také na děti. A definitivně poznáte, že jejich cestovatelský pohár trpělivost přetekl, když začnou pokládat oblíbenou otázku: Už tam budeme? Nejdůležitější vždy je, aby měly nejen děti při cestování pohodlí, ale také vy. Jedině pak se cesta stává snesitelnější a lépe utíká. Ideální je také vyrazit na noc, kdy jsou děti unavené a většinu cesty prospí. V každé situaci pak hlavně zachovávejte klid, protože na děti se vaše případná nervozita často přenáší a z cesty na dovolenou se tak snadno může stát opravdová pekelná jízda.

Návrh bez názvu1

Naplánujte zábavu a připravte si hry 

Všichni víme, že děti nejvíce milují zábavu a hry. Pokud si tedy do kufru přibalíte nějaké jejich oblíbené, tak nikdy neuděláte chybu. 

  • Oblíbená plyšová hračka - dětem se bude hned cestovat lépe, když je bude doprovázet jejich oblíbený plyšák.
  • Pastelky a omalovánky - velkou výhodou je, že jsou obě věci skladné a vejdou se i do přeplněné tašky. Zabalit tak můžete hned několik druhů omalovánek a dostatek pastelek.
  • Interaktivní hračky - zaměstnají děti na dlouhou dobu a navíc je toho také spoustu naučí. Proč je tedy nepřibalit sebou?
  • Pohádky a písničky - zde už záleží na vás. Můžete buď dětem zpívat a vyprávět pohádky podle vlastní fantazie a nebo jim pustit do sluchátek jejich oblíbenou písničku nebo pohádku.
  • Slovní hry - s dětmi můžete hrát například slovní fotbal, různé hádanky nebo je zabavit nejrůznějšími říkankami.
  • Stírací nebo magnetické tabulky - děti si s tabulkami vždy vyhrají. Mohou totiž mazat, malovat a ostatní hádají, co to je. 

Ještě si dovolíme jednu radu na závěr. Při balení hraček myslete na to, že čím budou hračky okoukanější a dětem známé, tím kratší dobu je budou bavit. Proto raději berte takové, které neznají, nebo u kterých stoprocentně víte, že je mají rády a vydrží si s nimi dlouho hrát. Přejeme vám šťastnou cestu, ať vám jízda v klidu a pohodlí utíká, a hlavně krásnou dovolenou. 

Návrh bez názvu11

/* /*