Dřevěné vláčky pro děti jsou léty prověřenou klasikou, která vždy potěší

Také jste si jako malí rádi hráli s různými autíčky, náklaďáky nebo vlaky? V pokojíčku jste určitě měli všechny možné druhy a typy vagónů a mašinek, se kterými jste zažili spoustu legrace a dobrodružství. Chtěli byste stejné zážitky dopřát i svým dětem, ale bojíte se, že dřevěné vláčkodráhy už nejsou moderní? Odsuňte obavy stranou, vždyť dřevěné vláčky pro děti jsou ověřenou klasikou, která rozhodně nikdy nezklame!

Bytelné dřevěné vagóny a mašinky, které přežijí generace, by neměly chybět v žádném dětském pokojíčku. Zkuste letos vyměnit plast a baterie za tradiční materiál, kterým je dřevo. Uvidíte, jakou radost budou vaše ratolesti mít.

Koleje, kam se podíváš

Všechny dopravní prostředky musí po něčem jezdit. A k tomu poslouží osvědčené dřevěné koleje, které se dají velmi snadno složit. Dítko si je bez problémů může spojovat samo nebo s menší pomocí tatínka či maminky. Výhodou je, že dřevěné koleje je možné jednoduše rozložit a uklidit třeba do krabice, takže nezabírají místo.

K takovým kolejím je možné dokoupit nepřeberné množství příslušenství. Všemožné výhybky, tunely, značky, ale i postavičky či zvířátka. Nejdůležitější jsou samozřejmě mašinky a vagóny. Bez nich by to nešlo.

Lokomotivy, kam se podíváš

Parní lokomotivu mohou děti znát z filmů nebo ze speciálních historických akcí. Ale co takhle mít jednu doma? Pro všechny malé strojvůdce, kteří si potrpí na to, aby jejich vlak dorazil do stanice včas, je tu model nejrychlejší parní lokomotivy na světě z let 1960–1961. Dávají-li děti přednost spíše moderním lokomotivám, pak v železničním depu nesmí chybět stroj s názvem Santa Fe.

parní lokomotiva epocha maxim

Vagóny pro lidi i zvířátka

Další nezbytnou součástí železniční sítě jsou vagóny, s nimiž si děti užijí spoustu legrace. Ale nejen děti, věříme, že občas se rádi zapojí i tatínkové. I dřevěných vagónů je nepřeberné množství, takže je opravdu těžké nějaký vybrat. Pokud vaše děti například rády cestují tradičním vagónem, rozděleným do jednotlivých kupé, pak jim tento dřevěný model nesmí chybět.

poštovní vagon maxim

Nepřepravují se však jen lidé, a proto nesmíme zapomenout na poštu. Všechny ty dopisy se k Ježíškovi přece musí nějak dopravit. S tím si hravě poradí poštovní vagón. A které dítě nemá rádo zvířátka? Aby se všechna dostala na místo určení, i pro ně je tu speciální vagón. Z vagónů si děti mohou postavit dlouhatánský vlak nebo s nimi mohou jen tak blbnout podle vlastní fantazie. Jak je vidět, sortiment je obrovský a vybere si opravdu každý.

Už jste vybrali kousek, který letos bude uhánět po kolejích u vás doma?

/* /*