Rozvíjejte mozek svých dětí kvalitními hlavolamy

Procvičovat mozek a nenechat jej zahálet by měly děti bez ohledu na věk. Právě od toho tu jsou nejrůznější zapeklité hlavolamy, které už u těch nejmenších rozvíjejí logické myšlení a zlepšují pozornost, postřeh a vnímání. Navíc ovlivňují paměť i motoriku. Výběr nejrůznějších her, které mysl opravdu zaměstnají, je přitom široký, a tak si každý najde to své.

Hlavolamy milují i ti nejmenší

Malé děti potřebují rozvíjet svůj mozek všemi směry a zejména v předškolním věku může hraní logických her tento rozvoj velmi ovlivnit. Možná se vám zdá, že hlavolamy pro nejmenší nemohou fungovat, protože musí být naprosto jednoduché. Avšak věřte, že u některých se možná zapotíte i vy. Skvělou volbou jsou Tučňáci na ledu, kde děti hledají, jak správně umístit čtyři dílky, aby na hrací ploše byli vidět pouze tučňáci nakreslení v zadání.

tučnáci na ledu

Hlavolam je nejlepší zábava na cesty

Pokud vás čeká delší cestování s dětmi, oceníte hlavolamy o to více. Zabavíte své ratolesti na hodně dlouho, ubyde zbytečného křiku, stejně jako otázek, kdy konečně dorazíte do cíle. Navíc procvičíte mozkové buňky celé rodiny a klidně si při té příležitosti můžete otestovat svou inteligenci. Ideální bude třeba hra s příznačným názvem IQ Twist. Zvládnete umístit všechny dílky na herním plánu? Možná ano, ale pozor na sloupky, které vám vše budou komplikovat. 

Zapojte mozek u hlavolamové hry s celou rodinou

U různých hlavolamových her se pěkně potrápí nejen děti, ale i jejich rodiče. Obrňte se trpělivostí a zapojte mozkové buňky naplno. Malí školáci, kteří už umí číst, psát a počítat, chtějí řešit čím dál složitější úkoly a zdokonalovat své logické uvažování, důvtip a preciznost. Vy je můžete podpořit tím, že s nimi budete hrát logické hry. Doslova kouřit z hlavy se vám bude s Tangramy. Fungují na principu puzzle a nabízejí nekonečné množství kombinací. Nikdo přesně neví, kdy a jak tato hra vznikla, ale my ji prostě zbožňujeme.

tangramy

Podporujte své děti v přemýšlení a logickém uvažování a nezapomínejte na Descartova slova: „Myslím, tedy jsem.“ Tato velká myšlenka platí dodnes.

/* /*