Víte, proč je dobré dětem kupovat stavebnice?

Návrh bez názvu_10

Hraček pro děti je obrovské množství. Často se pak stává, že ani my rodiče nevíme, jaké vybrat a samotné děti pak ve výsledku ani dostatečně nezabaví. I z toho důvodu není nic jednoduššího, než sáhnout po osvědčených a skvělých hračkách - po stavebnicích. 

Proč právě stavebnice je tak skvělá pro děti? 

Stavebnice je dominantou dětských pokojíčků už po mnoho let. Není se čemu divit, protože se hodí pro děti každého věku a současně jim pomáhá rozvíjet různé dovednosti. U dětí umí podpořit fantazii, kreativní myšlení, trpělivost  a stavění jim přináší potřebné napětí, které ještě více povýšíte, když se do stavění pustíte společně s nimi. 

Vždy je nejdůležitější vybrat tu nejvhodnější v závislosti na věku a schopnostech dítěte. Výběr stavebnice podle věku dítěte je nutné zohlednit hlavně z důvodu bezpečnosti. Nejmenším dětem rozhodně do ruky nepatří drobné dílky, u kterých hrozí jejich vdechnutí. I tak ale najdete spoustu stavebnic, které jsem vhodné pro malé děti a zabaví je na dlouhou dobu. 

Jakou konkrétní stavebnici vybrat? 

Stavebnicí je na trhu neuvěřitelné množství, a proto je hlavní se už na začátku řídit věkem dítěte. Pak už výběr závisí zcela na vás, ale nikdy nic nezkazíte tím, když dáte na doporučení ostatních a sáhnete po “ověřených” stavebnicích. Jednou z nich jsou bezesporu stavebnice PONY, které jsou z přírodního bukového materiálu a kromě jiného především podporují rozvoj jemné a hrubé motoriky u dítěte. Tyto stavebnice svým důmyslným provedením jsou jedny z nejlepších dřevěných stavebnic nejen v Čechách, ale i v celé Evropě a vaše děti z nich budou určitě nadšené. 

Nesmíme zapomenout ani na stavebnice BLOK, které baví děti už téměř čtvrt století a díky jejich jednoduchému systému skládání a velikosti dílků si s nimi mohou hrát děti již od 1 roku. Samozřejmostí každého dětského pokojíčku jsou také legendární stavebnice Monti System, jejichž největší výhodou je, že k sestavení modelů autíček nepotřebujete žádné lepidlo a barvy. Jednotlivé dílky jsou tak důmyslně vyrobeny, že s pomocí různých zacvakávacích zámků, úchytů a dalších pružných mechanismů lze modely sestavit bez jediné kapky lepidla.

Ať už nakonec zvolíte pro své děti jakoukoliv stavebnici, jisté je, že jste jim vybrali hračku, která patří k nejoblíbenějším a každý by měl poznat, jakou zábavu přináší. A je úplně jedno, jaké je značky, vždy pomáhá dětem v duševním rozvoji víc, než si možná dovedeme představit. 

/* /*