Jak zvládnout s dětmi cestování letadlem?

Návrh bez názvu 1

Letní dovolené se blíží a právě dovolená u moře patří k těm nejčastějším. K moři se dá dopravit různě, někdo na dostupné lokality vyrazí autem, dá se samozřejmě také vlakem nebo autobusem, ale obecně nejjednodušším a častým dopravním prostředkem je letadlo. Je to pohodlný způsob dopravy a většina z nás ho zvládá klidně. Otázka je, když chceme letadlem na dovolenou vyrazit také s dětmi. Nezmění se cesta v momenty stresu, se kterými si my z pozice rodičů nebudeme umět poradit? 

Před letem je důležitá příprava

Do letadla vás s děťátkem pustí, jakmile má svůj vlastní cestovní doklad. Už před letem je důležitá příprava a ta začíná nákupem letenek. Čím dříve si totiž letenky koupíte, tím více výhod můžete získat, tedy například možnost volby sedadla. Mezi rodiči jsou často oblíbená místa v první řadě, kde je více prostoru, a při středních a dlouhých letech umožňují přepravci použít dokonce malá mobilní lůžka pro miminka. 

Pokud máte vybraná místa, nezapomeňte také na zabalení důležitých věcí. Tím je samozřejmě jídlo pro děťátko, láhev s pitím, dudlík, deka, plenky, ubrousky, náhradní oblečení, teplejší oblečení kvůli klimatizaci v letadle, plyšák, malá hračka i třeba stolní hra. Vše závisí na tom, jak dlouhá cesta vás čeká a vždy je hlavní být připraven prakticky na cokoliv, jen tak totiž zabráníte stresu a pláči dětí z dlouhé chvíle. Stoprocentně také platí, že se děti ještě před nástupem do letadla potřebují fyzicky vybít. Proto s nimi před odletem v hale neseďte a snažte se je co nejvíce unavit. Ideální je, když letíte v noci, protože je tu jistá šance, že se jim podaří většinu letu zaspat. 

Návrh bez názvu 2

Jak zabavit dítě v letadle? 

A je to tady, vše jste si nachystali, dobu před odletem jste úspěšně přečkali a nyní vás čeká cesta letadlem. Pokuste se nepanikařit, děti jsou totiž úžasná a vnímavá stvoření, která spolehlivě vždy vycítí vaše pocity a vy je na ně dokážete neuvěřitelně rychle přenést. Snažte se být co nejvíce v klidu, což uklidní i vaše děťátko. Pamatujte také, že čím méně se vaše děti v letadle budou nudit, tím pohodovější let vás čeká.

Mějte hned od začátku po ruce připravené velké množství hraček, aby děti dostávaly neustále nové podněty a nestačily se nudit. Příruční zavazadlo také naplňte nejrůznějšími svačinkami, jako je sušené ovoce, cereální tyčinky, bonbony, lízátka, křupky a další dobroty, které může dítě uždibovat a vy tak získáte další klidný čas navíc. A nezapomeňte, každý let jednou skončí a vás na jeho konci čeká příjemná dovolená, kterou si jistě celá rodina užijete.

Návrh bez názvu_9

/* /*