Fisher-Price je značka, bez které by svět hraček nebyl kompletní

mluvící pejsek fisher price

Společnost Fisher-Price vyrábí hračky pro malé děti od novorozeňat až po děti předškolního věku a patří k světově největším a nejoblíbenějším značkám hraček pro miminka a kojeneckých potřeb. Její výrobky splňují i ty nejpřísnější normy a každoročně získávají řadu ocenění, a to po celém světě i v ČR.  

Pohled do historie Fisher-Price 

Tuto věhlasnou firmu založili v roce 1930 Herman Fisher, Irving Price s manželkou Margaret Evans Priceovou, ilustrátorkou a výtvarnicí, a Helen Schelleová. Fisher ještě předtím prodával hry a vymýšlel reklamy pro společnost z Churchville. Price opustil obchodní řetězec a Helen Schelleová původně vedla hračkářství Penny Walker v Binghamtonu.  

Společnost Fisher-Price se při výrobě hraček soustředila především na pevnou konstrukci z kvalitních materiálů. Je až neuvěřitelné, že první hračky se vyráběly z těžkých kovových součástek a dřeva borovice těžké, které bylo velmi odolné a netříštilo se. Barevné detaily a ozdoby se dodělávaly litograficky. První sérii hraček navrhla paní Priceová na základě postaviček ze svých knih pro děti. 

Zlom nastal v roce 1931, kdy odvezla trojice zakladatelů šestnáct dřevěných výrobků na Americký mezinárodní veletrh hraček v New Yorku, kde se setkaly s úspěchem.  Následovala první prodaná hračka Fisher-Price v roce 1931, která se jmenovala Dr. Doodle. V padesátých letech pak začala firma ve výrobě využívat plast jakožto trvanlivější materiál s jasnějšími barvami. První výrobek z plastu byla včelka Buzzy Bee.  

1307(1)_fisher-price-zavesny-lvicek-na-kocarek

Další změna přišla roku 1993 

Protože společnost nikdy nezahálela a získávala si děti i rodiče po celém světě, její další růst byl velmi rychlý. Roku 1969 odešel Herman Fisher ve věku 71 let do důchodu a firmu koupila společnost Quaker Oats Company. V roce 1991 se Fisher-Price osamostatnila a o dva roky později, v listopadu 1993, se stala pobočkou plně ve vlastnictví mateřského podniku Mattel. Výroba se nově zaměřila na hračky pro děti do předškolního věku a společnost začala expandovat na mezinárodní trh. V roce 1997 se již všechny výrobky firmy Mattel pro předškolní děti prodávaly pod značkou Fisher-Price. 

Jak je na tom Fisher-Price dnes? 

Společnost Fisher-Price své postavení za mnoho let nezměnila. Spíše právě naopak, protože jen utvrdila svou pevnou pozici výrobce hraček. Od začátku 30. let vyrobila přes 5 000 různých hraček, později začala navrhovat a prodávat produkty péče o děti, jako například chůvičky, autosedačky, houpačky, skákadla a také vyvíjet elektronické hračky pro předškoláky. Za zmínku stojí i mluvící hračky, které jsou dostupné také v českém jazyce. Fisher-Price jednoduše je, byl a jistě dlouho bude pojem, a pokud chcete svým dětem dopřát to nejlepší, vybírejte tohoto výrobce.  

2994_fisher-price-zabka-nauc-se-merit

/* /*