Interaktivní hračky jsou oblíbeným pomocníkem pro vaše děti

8888

O důležitosti interaktivních hraček panuje hodně otázek. Někdo tvrdí, že jsou pro děti užitečné a každé by mělo mít alespoň jednu takovou hračku ve své blízkosti. Oproti tomu se ale staví někteří vědci, kteří říkají, že interaktivní hračky do jisté míry za děti ve hře přebírají iniciativu a omezují tak jejich fantazii. Kde je ale pravda? Jsou pro děti interaktivní hračky vhodné a důležité? 

Je potřeba dětem kupovat interaktivní hračky? 

Jisté je, že interaktivní hračky děti milují. Důvod je jednoduchý. Jejich pestré barvy a schopnost děti zaujmout, z nich dělají velmi oblíbené prostředky zábavy. Každá má totiž za úkol děti hravou formou něco naučit a pomoci jim poznávat v určitém věku nejrůznější podněty. Proto vždy, než takovou hračku koupíte, ujistěte se, že splňuje nejen věkové, ale i bezpečností požadavky. Myslete také na to, že interaktivní svět dětem určitě nestačí a pořiďte jim také jakékoliv klasické hračky. Děti potřebují současně objevovat, přemýšlet i jinak než logicky a zapojovat i svou úžasnou fantazii. Udělejte jim radost například dřevěnými kostkami s obrázky, nejrůznějšími vkládačkami, zatloukačkami nebo obyčejnou panenkou i osvědčeným autíčkem. Uvidíte, jak je klasické hračky potěší.

155 

Jaké interaktivní hračky dětem pořídit? 

Interaktivní hračky mají děti nejen zabavit, ale také mnohému naučit. Hravou formou se s nimi dokáží učit kreslit, rozeznávat barvy, poznávat první písmenka, rozpoznávat zvuky zvířat, a dokonce je seznámí se základními matematickými pojmy nebo základy cizích jazyků. Mějte ovšem na paměti, že nikdy nedokáží všechno. Na vás jako rodičích je věnovat jim dostatek času, pozornosti, učení, motivace a pochopení.    

Vždy tento typ hraček pořizujte s ohledem na věk dítěte. Aby totiž interaktivní hračky plnily svůj účel, je důležité kupovat takové, které se pro děti hodí. Samotný výběr vám usnadní rovnou výrobce, který přímo na obalu hračky uvádí, jaký je doporučený věk dítěte. Všímejte si také značky výrobce. Hračky pro děti je nejlepší nakupovat od osvědčených značek, jen tak totiž s jistotou víte, že je hračka pro vaše děti bezpečná. A pamatujte, nic se nesmí přehánět. I když mají interaktivní hračky děti mnohému naučit, není hned nutné je hračkami tohoto typu zahltit. Pak se totiž pravděpodobně stane, že vaše děťátko o tyto hračky rychle ztratí zájem. Bohatě tak stačí pořídit jen několik druhů a uvidíte, že si mezi nimi vaše dítě rychle najde tu svou nejoblíbenější, se kterou si jistě užije spoustu zábavy. 

A jaká je tedy odpověď na otázku? Jsou interaktivní hračky pro děti vhodné? My odpovídáme, že určitě ano. Hravou formou je dokáží mnohému naučit a pokud jsou vybrány správné s ohledem na věk dítěte, tak dokonale plní svůj účel. Rozhodnutí vždy ale záleží na vás jako rodičích, jestli takovou hračku pořídit, nebo ne. Věříme, že se nakonec rozhodnete správně. 

Návrh bez názvu_2

 

/* /*