Jak správně oblékat děti v zimním počasí a nic nepodcenit?

Návrh bez názvu_7

Možná si právě pokládáte otázku, jak nejlépe své dítě obléci v zimním počasí. A to je dobře, jelikož správné oblečení je hlavně u dětí nesmírně důležité. Nevyplatí se nic podcenit, u dětí totiž velmi snadno může dojít k prochladnutí nebo naopak k přehřátí. Co je tedy při správném oblékání dětí nejdůležitější? 

Vrstvení oblečení je základ  

Jak u miminek, tak i u dětí předškolního věku platí důležitá zásada - dávejte svým dětem o jednu vrstvu víc, než byste oblékli sobě. Vždy je také lepší více tenčích vrstev,  než 2 silné.  Pokud totiž zjistíte, že jste to s oblečením přehnali, snadněji některou vrstvu odstraníte. 

Nezapomínejte na hlavičku dítěte 

Nejvíce tepla vždy odchází přes nekrytou hlavičku, proto vždy myslete na její zakrytí vhodnou čepičkou. Pamatujte také na to, že čepice by za žádných okolností neměla profouknout, a to především v oblasti uší. Pokud je velká zima, je u miminek vhodné použít dvě vrstvy čepiček. První čepička by měla být tenká a nejlépe z bavlny. Na ni pak oblečte pletenou čepici, která bude držet hlavičku v teple. 

šála

Rukavice a šála je důležité zimní oblečení 

I dětské ruce a krk je nezbytné chránit před zimou. Hlavně starší děti se při hře venku kolikrát zabaví natolik, že si vtíravé zimy ani nemusí všimnout a naším úkolem je maximálně je ochránit a udržet v teple. Rukavice by proto měly být vzhledem k aktivitě dětí zateplené a nepromokavé a šála dětem dodá patřičný komfort u krku i kolem uší.  

Pro miminka je fusak nutností 

Fusak vždy vybírejte na míru svému miminku. Pokud by byl příliš velký, snadno se může stát, že se miminko tak rychle nezahřeje a prochladne. Teplý fusak je naprosto geniálním prostředkem do kočárku, který vytvoří další vrstvu a zajistí teplo i těm nejmenším. 

Nic se nesmí přehánět 

I když jako rodiče chcete pro své děti to nejlepší, i v tomto případě se nesmí nic přehánět. U malých miminek sice není termoregulační systém ještě zcela vyvinutý, ale nepodléhejte proto panice. Mnoho rodičů totiž své děťátko navlékne tak, že se skoro nemohou ani hýbat a část jim je pak příliš teplo. To pro miminka také není zdravé, a proto se vždy řiďte hlavně svým rozumem a metodou vrstvení.  

dutgh

/* /*