Nepodceňujte výhody společenských her - možná vás překvapí!

Kolikrát si to možná ani neuvědomujeme, ale hry jsou součástí našich životů. Hráli jsme si jako děti a často si hrajeme i v dospělosti. Hry jednoduše k životu patří a mezi jedny z nejoblíbenějších vždy patřily, patří a nejspíš i nadále patřit budou hry společenské. Věděli jste, že nám přinášejí spoustu výhod?

spol

Historie společenských her 

Hry baví, spojují i přináší napětí. Své o tom věděli už i lidé dávno v minulosti, kdy za vůbec nejstarší dochovanou hru by se dala považovat ta, kterou archeologové nalezli v mohyle v jihovýchodním Turecku. Ta je stará 5 tisíc let a byla u ní objevena série 49 vyřezávaných a pomalovaných kamínků. Hry měli v oblibě i samotní faraónové, kteří věřili v koncept osudu. Když byl faraón úspěšným hráčem, znamenalo to, že je pod ochranou hlavních bohů. 

Samotné hry během let procházely obrovským vývojem, ale vždy přinášely to samé - spojovaly a bavily všechny bez rozdílu věku. U společenských her spolu totiž obvykle sedí přátelé, kamarádi, často celé rodiny, a v tom je jejich největší dar a kouzlo. 

Návrh bez názvu_13

Jaké mají výhody společenské hry?

Mezi nesporné výhody společenských her patří jejich schopnost spojovat lidi, dokážou nám umožnit překonávat sami sebe, projevovat svoji soutěživost, prožívat silné emoce i vzdělávat se. Současně přispívají ke zvládání situací, zvyšují pohotovost a posilují pocit úspěšnosti a sebedůvěru. Učí nás vyhrávat i prohrávat a v případě dětí je učí postupně pěstovat i důležité postoje pro budoucí život – reakce na úspěch, neúspěch i kontrolu vlastních pocitů před ostatními a vůli.

Společenských her existuje celá řada a mnohé z nich dnes můžeme hrát také on-line, stačí si vybrat tu svou. Máte rádi logické hry? Trávíte u nich rádi dlouhý čas? Hry se dělí podle různých kritérií, ať už je to věk, počet hráčů, délka trvání hry i způsob hry. Společenské hry mohou hrát například děti mezi sebou, s dospělými, ale mnoho z těchto her se výborně hodí i jako další program na různé párty a oslavy. Existuje jich celá řada, proto neváhejte, vyberte si a užijte si zábavu, kterou tyto skvělé hry přinášejí. 

/* /*