Dlouhé zimní večery? Žádná nuda, ale ideální čas na puzzle a obrázkové kostky!

Stmívá se čím dál dřív a večery jsou delší a delší. To ale rozhodně nemusí znamenat méně zábavy pro děti, a dokonce ani pro vás. A pokud si nevíte rady, jaké hračky zvolit, připravili jsme pro vás pár tipů, které budou bavit celou rodinu.

Obrázkové kostky pro malé děti si nakonec zamiluje celá rodina

Určitě si pamatujete dřevěné obrázkové kostky, které měla určitě i vaše babička. Šlo o dřevěné kostičky s jiným obrázkem na každé straně. A když se povedlo vše správně složit, objevil se před vámi motiv z pohádky. Protože kostka má šest stran, je možné složit šest různých obrázků, ke kterým výrobce často přidává nějaký pohádkový příběh. A pokud ne? Nevadí! Vymyslete si pohádku spolu se svými dětmi sami a posuňte hraní s kostkami na novou úroveň.

krteček puzzle

Když jsou kostky jednoduché, přichází puzzle

Pazl nebo pucle? Ať tomu říkáte jakkoliv, oblíbené puzzle skládají rádi všichni bez ohledu na věk. Nejlepší samozřejmě je, když se zapojí celá rodina a vy si můžete při tvorbě společně popovídat. Puzzle obsahují různý počet dílků (běžně od padesáti až po několik tisíc) a podle počtu se zvyšuje také jejich náročnost. V dnešní době si navíc snadno vyberete motiv, který mají vaše děti nejraději. Ať už jde o filmového hrdinu nebo oblíbenou pohádku. Co třeba puzzle s krtečkem? Toho miluje snad každý. V zimě můžete zavzpomínat také na letní rodinné výlety díky nejznámějším českým hradům a zámkům

Naším tajným tipem je jednoznačně nádherná klasika od Josefa LadyMikeš na vandru. Po složení navíc můžete složené puzzle zarámovat a jako obrázek se staročeským motivem darovat třeba babičce. Takový dárek jí udělá zaručeně radost.

hra o trůny puzzle

Jsou vám 2D málo? 

Chcete potrápit hlavu ještě o něco víc? V tom případě je přesně pro vás 3D puzzle. Půjde však o hlavolam vhodnější především pro větší děti, které zvládají jemnou motoriku a navíc mají dostatek trpělivosti. Nejčastěji budete tvořit nejznámější světové i české stavby, ale najdete mezi nimi i legendární hrady z pohádek a seriálů, jako je třeba Hra o trůny. Výsledek si nezapomeňte někam vystavit, protože za to rozhodně stojí!

/* /*