Zlepšujte zručnost dětí už od prvních měsíců! Motorické hračky jsou skvělou pomůckou

Možná si myslíte, že malé děti by si měly především hrát. První měsíce však mohou výrazně zlepšit a rozvinout jejich schopnosti a motoriku. Tedy alespoň za předpokladu, že vyberete ty správné hračky. Poradíme vám, na jaké barvy, tvary a další aspekty se zaměřit.

Motorické hračky: zajistěte svým dětem správný vývoj

Jak se malé děti nejraději baví? Když je chvíli pozorujete, zjistíte, že zvlášť populární je stavění komínků a posléze jejich boření. Nebo bouchání čímkoliv, co je možné použít jako kladívko. Hrubou i jemnou motoriku vašeho dítěte, stejně jako koordinaci oko - ruka skvěle rozvinou motorické hračky pro nejmenší.

kostka

Tyto předměty jsou navíc často vyrobené v pestrých barvách a přidávají se i různé tvary. Batolata tak dostávají další podněty, které se učí rozpoznávat. Některé z hraček jsou dokonce vybavené zvukovými efekty pro ještě větší atraktivitu. Výrobci samozřejmě myslí na to, aby vaše dítě nezahltili všemi vjemy najednou. Můžete si ale být jisti, že při takovém hraní se váš malý bude rozvíjet rychleji a dokáže vás příjemně překvapit, co všechno se naučil jen díky běžnému “hraní”.

lev

Stavte, zatloukejte, protahujte - vše je povoleno a doporučeno

Mezi ty nejoblíbenější motorické hračky pro nejmenší v naší nabídce patří zatloukací modely. V jejich případě je cílem dostat různě velké nebo tvarované objekty do správných děr a právě k tomu dětem pomůže malé kladívko. Další dlouhodobě populární motorickou hračkou jsou hrací kostky určené ke skládání či zapojování. Jenom zapomeňte na plast. Vracíme se do prověřené minulosti, když rodiče čím dál častěji volí motorické dřevěné hračky. Důvod je přitom jednoduchý: odolnost a kvalita materiálu.

Při výběru nezapomeňte na různé motorické kostky, které v sobě kombinují různá bludiště, poznávání tvarů a velikostí, posouvání korálků nebo zvířátek a další hry. Všechny tyto hračky přinesou do dětského světa objevování i chvíle plné soustředění.

/* /*