Seznamte se s oblíbenými hračkami i sběratelskou vášní Hot Wheels

Říkáte si, že vám název Hot Wheels zní povědomě? Ani se nedivíme, protože tyto modely autíček jsou jedny z nejlepších hraček. Nejen moderní sporťáky, ale také historické kousky, tyto všechny se těší obrovské oblibě nejen u dětí, ale také u dospělých. S těmito autíčky si ale navíc nemusíte jen hrát, protože jsou vyhledávanými sběratelskými kousky po celém světě. 

hwauta

Počátky Hot Wheels

Historie autíček Hot Wheels sahá až do května roku 1968. V té době první kolekci vytvořil Elliot Handler, který byl spoluzakladatelem společnosti Mattel. Od svého vzniku firma posléze vyrobila neuvěřitelných osm miliard miniaturních hraček na bázi autíček. Licencovaná hračka vznikla na základě dlouhodobých kontaktů mezi Hot Wheels a výrobci aut. Automobilky dokonce umožňovaly a umožňují nahlížet do vývoje a příslušné dokumentace. I z toho důvodu jsou dnes tyto zmenšeniny tolik oblíbené, protože jsou to impozantní kopie ( byť maličké ) svých předloh.

Autíčka Hot Wheels jsou světoznámou americkou značkou zmenšených modelů aut, autodráh a bohatého příslušenství. Hot Wheels dělají v podstatě vše, na co si vzpomenete i například autíčka Super Mario, Star wars, Aladin, nebo třeba K.I.T.T. z legendárního seriálu Knight rider.

Hračka nebo sběratelský kousek

Vůbec prvním modelem Hot Wheels byl modrý sporťák Chevrolet Camaro, který jako kdyby předznamenal směr, kterým se celá značka v pozdějších letech vydá. Jak už je tedy jasné, Hot Wheels se zaměřila právě na sportovní vozy a nejrůznější závoďáky. A postupně se stalo to, co se dalo dříve nebo později očekávat - lidé po celém světě propadli sběratelské vášni těchto geniálních autíček. Jenže sbírání takových autíček není čistě jenom o samotném koníčku, ale je také určitou finanční investicí. Některé modely svou jedinečností cenově odpovídají řádu tisíců i či desetitisíců korun. Jiné naopak na hodnotě teprve nabírají a v budoucnu se může jednat o skutečně hodnotné kousky.

Sběratelství se přitom meze nekladou. Někdo může sbírat například jen autíčka růžové barvy, jiný se zaměřuje pouze na konkrétní modely, značky nebo ročníky. Obecně lze říci, že čím starší model je, tím je i hodnotnější. Sběratelství v případě Hot Wheels je prakticky nekončící dobrodružství a propadlo mu už spousta lidí. Někdo si je kupuje čistě ze sběratelských důvodů a pak jsou tu samozřejmě děti, které si je oblíbily pro nekončící zábavu, která je s nimi čeká.

hotwheelsauta

/* /*