Tatra 148 - jedinečná a všemi oblíbená hračka

Kdo by je neznal. Legendární tatrovky, které zdobily nejeden pokojíček a dělaly společnost snad každému dítěti, které vyrazilo na hřiště. Jejich oblíbenost byla neuvěřitelná a co je možná ještě zajímavější, že i v dnešní moderní době si je zamilovalo spoustu dětí.  

Historie oranžové Tatry 148 

Původní plastové Tatry 148 vyrábělo družstvo Chemoplast Brno – Maloměřice. První materiál, který se při výrobě maximálně osvědčil, byl bakelit. Až časem se přidalo PVC, polystyren, polypropylen a ABS. Výrobou hračky se pak v 80. letech zabývala společnost PF Chuchelná. Ovšem po listopadu 1989 se začala produkce hračky utlumovat, až následně počátkem 90. let skončila výroba úplně.  

T148 oranzova

Na výsluní opět vrátil Tatru až výrobce Dino Toys, což je přední producent puzzle, deskových her, karet, kostek a dalšího hračkářského sortimentu na českém trhu. Právě Tatra 148 patří k jeho nejúspěšnějším produktům a jejich legendární tatrovky jsou věrnou kopií kultovní hračky z 80. let. Na samotné výrobě spolupracují se společností Novoplast Liberec a kromě klasických Tater 148 vyrábějí i třiceticentimetrové mini tatrovky. 

Bez moderních technologií a přesto jedinečné 

Prorazit a zaujmout děti v době nejrůznějších technologických vychytávek není snadné. Nejmodernější mobilní telefony, tablety, počítače i elektronické hračky jsou obrovská konkurence, ale i tak se Tatra 148 stále drží obstojně. Čím to je? Pravděpodobně je to dáno tím, že se jedná o velice kvalitní a bezpečnou hračku, kterou rodiče svým dětem kupují částečně z jisté nostalgie a také protože vědí, že si jí jejich děti zamilují, stejně jako před lety oni. Tatry 148 jsou ideální hračkou nejen do dětských pokojíčků, ale zabaví na pískovišti a vlastně kdekoliv, kde děti napadne.  

Tatrovky navíc před lety dostaly nový kabátek, takže už se nevyrábějí pouze v klasické oranžové barvě, ale jsou také červeno-modré, oranžovo-žluté a dokonce i růžové. Vybrat si navíc můžete i sklápěcí auto nebo tatrovku s míchačkou a bagr. Velmi kupované jsou samozřejmě i krásné minitatrovky, které každý rok udělají radost celé řadě dětí.  

Jisté je, že Tatra 148 je nesmrtelná hračka a vděčíme za to nejen kvalitním českým výrobcům, ale hlavně dětem. Ty stále dokazují, že samotná zábava nespočívá pouze v elektronice, ale i v klasice, která nestárne. Tatrovky si tuto pozornost bezesporu zaslouží a věříme, že budou oblíbené i nadále.  

Tatra

/* /*