Znáte nejdražší hračky světa?

Hračky k životu patří a jejich velkou výhodou je, že na světě jich je nepřeberné množství. Každému z dětí se tak může líbit úplně jiná a přitom se na každé dostane. Podle typu hraček se samozřejmě odvíjí také cena, která se pohybuje od několika korun až po závratné částky. Co myslíte, kolik tak mohou stát nejdražší hračky světa? 

Žebříčku vévodí opravdu velký domeček pro panenky

Většina rodičů chce pro své děti to nejlepší, ale troufáme si tvrdit, že tyto hračky byste jim pravděpodobně nepořídili. Mezi vůbec nejdražší hračky se řadí luxusní domeček pro panenky, který stojí jen těžko uvěřitelných 210 milionů korun. Tento ručně vyrobený Astolat Dollhouse Castle váží 360 kg, na výšku měří 2,7 m a ukrývá 29 místností. Ani jeho vybavení není nikterak obyčejné, jelikož se v něm ukrývají funkční krby, 10 tisíc ručně dělaných miniatur, včetně originálních uměleckých děl, zlatých lustrů, nábytku, soch nebo nejmenšího výtisku bible na světě. 

domecek600x4001_1

Už jste slyšeli o této robotické figurce? 

Robotický L’Oiseleur neboli „ptáčník“ měří na výšku 1,2 m a vznikl z 2 340 pozlacených či ocelových částí. Tato robotická figurka v renesančním oděvu je unikátní dílo, jehož autorem je talentovaný francouzský výrobce Christian Billy, který vyrábí jedinečné mechanické hračky schopné pohybu bez jakéhokoliv vnějšího pohybu. Robotického ptáčníka tvoří 2 340 naleštěných ocelových součástek a jeho výroba zabrala více než patnáct tisíc hodin. A cena? Ta je závratná, v přepočtu 125 milionů korun.

panacek-600x400_1

Nechybí ani model Lamborghini

Ovšem nenechte se zmást, tento model “autíčka” je dražší, než originál, stojí dokonce dvanáctinásobek ceny své skutečné předlohy. Je z platiny, uhlíkových vláken nebo zlata a opomenout nelze ani diamantové vykládání volantu, sedadel i reflektorů. Výroba jednoho kusu trvala neuvěřitelných 500 hodin. Nápad zhotovit miniaturu oblíbených sporťáků dostal německý inženýr Robert Gülpen, který se výrobou vozů s astronomickými cenovkami zabývá už řadu let. Cena této hračky je 104 milionů korun.

01

Co třeba koupit dětem medvídka nebo Rubikovu kostku? 

Mají vaše děti rády plyšáky? Pokud byste jim ale chtěli koupit toho nejdražšího, připravte si 45 milionů korun. Tento medvídek byl vyroben v roce 2000 německým prodejcem hraček Steiff ve spolupráci s firmou Louis Vuitton. Je nejdražším plyšovým medvědem na světě, což dokládá i Guinnessova kniha rekordů. Je ušitý z pravé srsti a jeho doplňky jsou ze zlata. 

Pokud vás ani medvídek nezaujal, co tak nejdražší hlavolam na světě Rubikova kostka? Na její výrobu bylo použito celkem 185 karátů drahých kamenů, především diamantů. Rámy pro luxusní výplně tvoří 18karátové zlato a její cena je 30 milionů korun. 

/* /*